Lingnan Homestay

- May 24, 2018-


Hjemstedet med individualitet og temperatur bærer folkets poesi og fjerntliggende menneskers fantasi. Samtidig er det et godt sted at opleve historie og kultur i en by i dybden. I de senere år er der i Xiguan, Dongshan og i gamle landsbyer en homestay med unikke Lingnan egenskaber vokset op stille. Indgangen af privat kapital har forynget et gammelt, forfalsket og forladt hus; reformatorerne har følelser og vedholdenhed. Det er ikke let og svært. Der er stadig flere forhåbninger.

Ved siden af West Gate House of Liwan Museum er der et hus med navnet "Guanyu Huawu". Den traditionelle skik af Xiguan, trægitteret af manchuriske vinduer, den hule gårdhave, den grønne mur, Ma Shi Road osv. Lingnan charme. Jiang Xiaohui, grundlæggeren af "Residently Founding Director", har boet i Guangzhou i mere end 20 år. Fra sin ungdom kunne Jiang Xiaohui især lide det gamle hus fuld af historiske varemærker, som om han kunne tale om byens sjæl gennem det gamle hus.

blob.png

Jiang Xiaohui mener, at historiske distrikter i Guangzhou er rige på kulturelle turisme ressourcer og bør beskyttes aktivt og effektivt genoplives.


"Guanyu" er placeret foran Liangwan Lake Park og de to boliger på Yongqingfang, Enning Road. Byggeperioden er 11 måneder, og investeringen er over 4 mio. RMB. "Bedding i byen, legalisering bliver den største hindring". Før Jiang Xiaohui gik ind i husstadsindustrien, gennemførte han en detaljeret industriundersøgelse og fandt ud af, at mange af hjemmene i Guangzhou-byen ikke kunne opnå erhvervslicenser, fordi de ikke udførte "opholds- og forretningsændringer", hvilket førte til en serie af problemer. . På samme måde gav "boligreformer" også Jiang Xiaohui et problem.


Boligbygningerne i det gamle Xiguan Historic District var meget vanskelige. Jiang Xiaohui og hans hjælpere rejste til kvarteret i 3 på hinanden følgende måneder for at finde et hus og til sidst valgte opholdet i Lai Chi Wan-området. Jiang Xiaohui mindede: "For at leje dette hus tog vi regnen til at mødes med ejerne og kørte ud af huset natten over for at aktivere forretningsplanlægningen. Til sidst imponerede vores oprigtighed og engagement også ham. Han indvilligede i at leje det til mig og var en 10 år gammel. Forudsætningen for lejekontrakten er, at jeg også vil gennemføre legaliseringsprocessen for 'bopæl og forretningsændring.' Så Jiang Xiaohui lavede en forretningsplan for værdien og betydningen af aktiveringen af historiske blokke og besøgte gaderne og beslægtede ledere af Liwan District ved en række lejligheder og fik til sidst støtte. , afsluttede procedurerne "opholdstilladelse til forandring".

blob.png

Jiang Xiaohui sagde: "Grunden til, at vi fortsætter med at" leve og ændre virksomheder "er på den ene side på grund af udlejerens anmodning, på den anden side er det til legalisering, hvilket er mere befordrende for fremme af kapitalindgangen. Change business 'er også min virksomheds etablering. En af de grundlæggende betingelser. "


Historisk bygning omdannet til "Star" verden


For at give kunderne mulighed for at have en god oplevelse, er sengetøj, dyner og andre sengetøj i alle rum i butikken udelukkende brugt af stjernens hotel, og Jiang Xiaohui har truffet en stor beslutning om at frigøre et kontor i Yongqingfang. Græs, købt et professionelt udstyr, find nogen ansvarlig for at erstatte strøelse af alle værelser i de to butikker for at sikre renheden af alt linned i butikken.


Efter check-out skal medarbejderne fjerne sengetøjet og tage 15 minutter for at trække sengelinned på siden af Yongqing-pladsen tilbage. Sæt disse æsker med klud på anden sal, vask dem og tør dem. Det blev sendt tilbage til rooftop på øverste etage på Liwan Lake side hvor det tørrede. Dette er endnu ikke færdigt. Efter tørring skal den transporteres tilbage til linnedrummet på Yongqing Square for strygning og foldning. Endelig er det trukket tilbage til butikken i Liwan Lake. Denne proces er ekstremt arbejdskrævende, og ikke alle forretningsmænd er villige til at insistere.


"Senge skal også have kvaliteter. Hvad du virkelig gør er at være ansvarlig over for dine gæster. "Hold dit kursus og leve på dette grundlag" er min holdning til at gøre det. "Jiang Xiaohui insisterer.


Jiang Xiaohui var fra Hunan-provinsen. For bedre at kunne fortolke Xiguan kultur og integrere med moderne husindretning inviterede han også personligt Mr. He Yongming, vinderen af tyske IF Design Award, til at designe for ham. Derfor præsenterede han poesi maleriet digte te. "Det gamle Xiguan-liv er originalt." For at skabe ro i sindet for ejerne og for fremtidig drift og beskyttelse, efter omformningen af ejendommen, skal den også stå over for en række problemer som brandbekæmpelse og lov og orden. Vejen til genopbygning er vanskelig, "Jiang Xiaohui fortalte journalister.


Yuan Ting House


Museum of Ancient Furniture Story Guesthouse


Lilong Village, på nordsiden af Daochoukou, Juxing Street, Fangcun Avenue, Liwan District, er berømt for sin historie på næsten 130 år. Det er også kendt som "Yanjia Village". Gå ind i Julong Village, "Yuan Ting" er fremtrædende placeret i to historiske bygninger. Blandt dem er Yuan Ting No. 5 Yard, hjemsted for den berømte forretningsmand "Jiu Wuchens tidligere bolig", et "levende museum" med seks værelser. Yuan Ting 12 er et offentligt begivenhedsrum, der integrerer fritid, underholdning og shopping.


Han Chong, grundlæggeren af Yuan Ting, fortalte journalister, at at vælge at køre en bed and breakfast i Julong Village ikke kun fordi det bevarede de mest komplette beboelsesejendomme i Qing-dynastiet, men også et sted for bedre visning og oplevelse af antikke møbler . .


Gå ind i Yuanting, Shaanxi Chang'an Skab, Shanxi Temple Chair, Yuncheng Skab ... Et stykke gamle møbler med stor alderdom kommer til syne og interagerer med Lingnan, Qingzhuan og Chaozhou senge. kollision. Disse "gamle antikviteter" er ikke kun møbler, men kan også bruges normalt af gæster. Førerne af disse gamle møbler er Harvey og Yao Xiaobo par, der grundlagde Museum of Art and Life i Weibo House. Oprindeligt rejste de over hele landet og brugte mere end 30 år på at redde og rehabilitere mere end 3.000 stykker af antikke møbler, der var blevet rottet og endda brændt.


"Jeg var chokeret over, hvad Weibos gjorde og blev forelsket i disse antikke møbler. Jeg ønskede at sprede historierne bag dem til flere mennesker, så jeg lejede dem sammen med de to andre grundlæggere. De to historiske bygninger i Long Village købte en lille del af Weibos antikke møbler. "


Aktivering af historiske bygninger kan ikke være "ligesom det"


Ifølge Han Chongs hukommelse var processen med at vinde de to historiske bygninger relativt glat. "For mere end et årti siden købte nogle udviklere noget af huset her. I løbet af denne periode har de lavet reparationer. Liwan distriktsregeringen har samlet Beskyttelse af disse historiske bygninger i Long Village er også meget vigtig, så bygningen selv er velbevaret, og vi er ændret mindre. "


Selvom kun en kort periode på tre måneder blev brugt, er Yuan Tings renovering af historiske bygninger stadig forsigtig og fokuseret på reparationsarbejde og indretning. "Fordi de gamle bygninger ikke kan ændres på en stor måde, gør vi hovedsagelig nogle vægforstærkninger og vandtætning af tagene og under hensyntagen til det faktum, at homestayet kræver mennesker, bruger vi mere tid på dræning, spildevand og brandbekæmpelse . Vanskeligheden er at håndtere jorden. For at forhindre fugt, vil Lingnan gamle hus begrænse dybt sand i undergrunden for at absorbere fugtigheden. Når jorden er lang, vil den falde sammen. Derfor skal jorden genopfyldes. "


På samme tid for at undgå mulig sekundær "sekundær skade" til de historiske bygninger, er ledningerne inde i bygningen alle "yang linjer". Han Chong fortalte journalister: "Hvis du indlejrer et hul i væggen som en moderne dekoration, vil det medføre uoprettelig skade på selve bygningen."


Han Chong mener, at aktiveringen af disse historiske bygninger er at respektere de historiske bygninger selv. I forbindelse med forretningsaktiviteter har de mere ansvar og forpligtelser til fortsat at opretholde. Over-kommercialisering er også en skade på de historiske bygninger selv.


Dongshan B & B


Nogle gamle vendinger er blevet ramt under renovering af gamle bygninger


Dongshan B & B, beliggende på No. 12 Hengshuihou Street, Donghuan Road, er en af de tidligste overnatningssteder i Xinhepu-området. Det var en tre-etagers villa i Republikken Kinas periode. Det var oprindeligt en gammel Yi familie, der bor i Taishan. Hus. Yan Xiaoming, leder af det andet institut, indførte: "I 2015 lejede vi huset. Vi ønskede oprindeligt at finde et sted for vores kulturelle kommunikationsselskab til at fungere som et mødested for venner. De resterende få værelser bruges ofte til at underholde venner gratis. Det var meget populært at blive sendt til en kreds af venner, og ideen om at lave seng og morgenmad blev født. "


"På det tidspunkt var kvaliteten af huset meget dårlig. Udover gulvet ændrede vi næsten. Det var renoveringen af hele bygningen. Den interne stålstruktur blev brugt til at styrke det gamle hus, og investeringen i dekoration var omkring 2 millioner yuan. Den månedlige leje af huset var det stadig brug for titusindvis af yuan. "Udsmykningen er ikke let, og den blev stoppet af byens administration kun en uge eller to, efter at den blev startet. Det blev anmodet om at ansøge om en arkiveringstjeneste fra Institut for Ledelse og Planlægningsbureau. Oprindeligt, selvom dette hus ikke er en noteret historisk bygning, er det også nødvendigt at forvaltes med henvisning til historiske bygninger, fordi det ligger inden for de historiske og kulturelle blokke.


Yan Xiaoming sagde: "For renovering af historiske gamle bygninger vidste vi ikke i begyndelsen hvilke procedurer der skulle gøres. Det tog to måneder at færdiggøre alle formaliteterne, og hele renoveringen blev forsinket i syv til otte måneder."


Nu kan du mærke de stærke Lingnan egenskaber, når du går ind i Dongshan Bund. Der findes alle former for Dongshan-stilarter, såsom jernvinduet blomster, gramofoner, gamle porslin og fliser, og der er mange træstøvler og manchurian vinduer, der er karakteristiske for Xiguan. Yan Xiaoming sagde, at designkonceptet for det andet hospital er faktisk en kombination af funktionerne i Dongshan og Xiguan.


Der er et stort antal bungalows og villaer i Dongshan-området, som er velbevarede og har et godt fundament for aktivering og udnyttelse. Ifølge ufuldstændige statistikker er der omkring et dusin eller derhjemme ophold i Dongshan-området og to eller tre boliger i de enfamiliehuse.


Opmuntre mere kapital til at deltage i aktivering af gamle bygninger


Reporteren besøgte en række overnatningssteder i Dongshankou. Mange homestay operatører mener, at homestay industrien stadig er i en "grå zone" i Guangzhou. På den ene side er mange gamle bygninger hovedsagelig boligområder. Når de ansøger om en erhvervslicens, har de stødt på problemer, der ikke er i overensstemmelse med den faktiske brug og arten af huset. De kan kun vises i form af virksomhed eller hotel hosting; På den anden side er ejendommens status ikke i Qing-dynastiet, de offentlige sikkerhedsmyndigheder for det meste definerede det som en turistindustri at overvåge, og overvågning og brandbeskyttelse af flydende befolkning var også en fejl. Yan Xiaoming, ansvarlig for de andre hospitaler, sagde, at hoteloperatørerne er meget villige til at samarbejde med de relevante afdelings krav og drive dem lovligt. Først når det legaliseres, tør hotellets operatører gå i gang. Kun hvis politikkerne og reglerne er klare, vil mere privat kapital blive involveret i vedligeholdelse og genoplivning af traditionelle gamle bygninger.


Folk i branchen mener, at hotellet er en ny industri. Problemerne med eksistensen og udviklingen af hotelvirksomheden er uundgåelige. På grund af de historiske og gamle bygninger involveret i kulturelle relikvier, planlægning, offentlig sikkerhed og byforvaltning og andre afdelinger. Under omstændighederne med uklare politikker er det muligt at overveje at oprette en tværgående arbejdsgruppe for at aktivere og bruge gamle bygninger og tilskynde flere enkeltpersoner og privat kapital til at deltage i den aktive brug af gamle bygninger.


"Private mennesker har brug for vejledning, opmuntring og hjælp. Vi kan ikke indstille for mange regler og regler i transformationen og brugen. Vi gør nu hotellet lidt smagfuldt. Vi ønsker også at udvide og vi er i spænding baseret på usikkerheden i politikker og forordninger og mangel på midler. "Yan Xiaoming mener også, at Dongshan og Xiguan selv er visitkort til kulturturisme i Guangzhou. De bør skabe betingelser for flere turister til at komme ind i den gamle by og værdsætte den autentiske Lingnan-kultur.


Ekspertudtalelse


Guangzhou Bed and Breakfast er i de tidlige stadier af udvikling


Sammenlignet med den blomstrende udvikling af hotelbranchen i Zhejiang og Beijing er B & B i Guangzhou stadig i den tidlige fase af udvikling og udforskning.


I august 2017 udtalte Guangzhou Tourism Administration i sit svar på CPPCC forslaget, at Guangzhou B & B i øjeblikket hovedsagelig er fra landskabet, og beboernes boliger er vant til at udføre indkvartering og modtagelse. Der er også et par vandrerhjem i byen, der er blevet forvandlet fra gamle bygninger.


Som svar sagde Peng Qing, tidligere vicedirektør for Instituttet for Turisme ved Sun Yat-sen University, i et interview med journalister, at de historiske huse i Guangzhou var bagved i Zhejiang og Beijing. Dette er resultatet af udviklingen af egenskaberne ved Guangzhou eget marked. Først og fremmest er hele boligbranchen i Guangzhou meget udviklet og præsenterer en situation med overforbrug. Under sådanne omstændigheder er hotellet naturligvis blot en af mange muligheder. For det andet er de fleste af disse historiske bygninger i Guangzhou koncentreret i den gamle by. De gamle huse selv er gamle, det omgivende miljø er generelt, og huse er generelt form. Der er ikke mange gamle huse, der kan bruges til at omdanne boliger til boutique hoteller.


Peng Qing mener, at "Guangzhou turismemarked er domineret af erhvervskunder, og forretningsrejsendes boligforbrug er hovedsageligt forretningshoteller. Efterspørgslen efter hotel og logi er forholdsvis lav. Ud fra udbuds- og efterspørgselsperspektivet kan investeringsindtægterne fra de gamle bygninger, der rekonstrueres i byområderne i Guangzhou, findes. Fordelen er ikke indlysende, og det er også hovedårsagen til det lave niveau af begejstring for at investere i B & Bs i Guangzhou City. I de områder, hvor ressourcerne er fordelagtige, har investeringsforeningen naturligvis en stor entusiasme, og fra det nuværende driftssynspunkt fungerer det også bedre. Det beviser, at forsigtighedsgraden i Guangzhous investering ikke følger blindt. "


Som svar på nogle problemer i forbindelse med udviklingen af den nuværende bed and breakfast mener Peng Qing, at for bed and breakfast-udvikleren "bør opsummere erfaringerne med en vellykket og mislykket udvikling af det forrige bed and breakfast, være opmærksom på den grundlæggende indkvartering funktion plus følelser, og give indkvartering funktioner til kunder. Kan ikke gå tabt, dette er grundlaget for bed and breakfast, kan ikke ignorere de mest basale behov for følelsens skyld. Samtidig er arv af Guangfu kulturelle karakteristika egenskabens egenskaber, den præcise positionering af markedssegmenternes behov og mesterkulturen er bed and breakfasts sjæl, skal styrkes. Den tidlige videnskabelige investering, effektiv kontrol med omkostningerne og den gode forvaltning i Den senere periode er de grundlæggende funktioner i udviklingen og driften af hotellet. "


Afdeling svar


Bed and breakfast forretning vil have regler at følge


For bed and breakfast industrien for at få en langsigtet udvikling, skal vi først have et solidt styringssystem. Zhejiang-provinsen tog føringen af landdistriktskontoret og sektorspecial deltagelse i formuleringen af "Zhejiang-provinsen Bed and Breakfast Management Regulations". Provincial Public Security Bureau etablerede "Foreløbige forordninger om brandbeskyttelse af B & B (Agritainment Houses) i Zhejiang-provinsen" for at give operatørerne af hotellerne mulighed for at følge reglerne. Der er love at følge.


Som en kulturby med en historie på mere end 2000 år har Guangzhou mange historiske bygninger og andre gamle huse, der kan bruges på mange måder til at aktivere og bruge. I år blev Guangzhou også opført som en af de første pilotbyer til beskyttelse og udnyttelse af historiske bygninger i landet. Det udstedte også "Guangzhou Historic Building Protection and Utilization Pilot Work Program", som foreslog, at "opmuntre historiske bygninger til at omdanne til homestays, cafeer mv., Forskningsfinansieringssubsidier. Belønninger relaterede foranstaltninger. "


Med hensyn til problemet med den historiske bygning "boligreform" lærte reporteren, at i boligministeriets generalsekretariats udtalelser om yderligere afslapning af vilkårene for de vigtigste forretningsområder blev boliger og forretningslokaler, der tilhørte boligen, afklaret og deres ansøgninger blev lavet. Personer, der er involveret i relevante ikke-forurenende, ikke-sikkerhedsmæssige skjulte problemer, kan indgive til lokalbefolkningens regering eller dets afsendte agenturer, landsby (naboskab) folks udvalg og andre afdelinger udstedt ved brug af bevis for virksomhedsregistrering. I henhold til "Guangzhou Municipal People's Government General Office om flere udtalelser om optimering af markedsadgangsmiljøet" er der i forbindelse med registrering af ansøgere om kommercielle boliger (driftssteder) ud over de negative listelaterede omstændigheder et selvforklaret engagementssystem er yderligere implementeret. Optimeret godkendelsesprocessen for registrering. Den relevante person med ansvar for Statens land- og ressourceplanlægningskommission udtalte, at den historiske bygning har ændret sin brug og anvendelse til industriel og kommerciel registrering. Land- og planlægningsafdelingen arbejder sammen med byens industrielle og kommercielle bureau for fortsat at undersøge optimeringsforanstaltningerne i forbindelse med fremme af beskyttelse og udnyttelse af historiske bygninger.


Guangzhou Kommunale Turistbureau udtalte også, at det undersøger og formulerer retningslinjer for opførelse af bed and breakfasts og servicestandarder i overensstemmelse med udviklingen af homestayet og planlægger at deltage i formuleringen af standarderne for Bed and Breakfast Inn Service Standards "og" Standards for Safety Management af B & B Inns ". Styrke overvågning og standardisering af bed and breakfast forretningsaktiviteter inden for aspekter af offentlig sikkerhedsledelse, brandsikkerhed, fødevarehygiejne, miljøbeskyttelse, servicekvalitet og systemkonstruktion og forbedre kvaliteten af hotelforvaltning og service.


Hertil kommer, at der tages hensyn til udviklingen af boligbranchen, og det indebærer også afdelingsfunktioner som nationale bestemmelser, boligbyggeri, kultur, offentlig sikkerhed, brandbeskyttelse, landbrug, mad og stoftilsyn og planer om at styrke planlægningen, kultur, offentlig sikkerhed, landbrug og mad og medicin tilsyn. Andre afdelinger koordinerer og kommunikerer med hinanden for at skabe enighed. Når betingelserne er modne, vil "Guangzhou Tourism Regulations" blive revideret med tiden, så de nye forretningsformer som hotelbranchen indgår i ledelsens omfang.