Hvor varmt bliver jorden være efter 140 år?

- Mar 05, 2019-

Hvor varmt bliver jorden være efter 140 år?

De amerikanske medier sagde, at antallet af CO2-emissionerne i atmosfæren er nu omkring 10 gange den sidste store periode af den globale opvarmning. I virkeligheden, når det sidste niveau af CO2-emissioner blev så høj, Arktis blev hjemsted for palmer og krokodiller.

image

Ifølge en rapport fra os Newsweek hjemmeside på februar 25, i en undersøgelse offentliggjort i Journal of Paleo-oceanografi og Paleoclimatology af American Geophysical Union, observerede forskerne den nuværende sats på CO2-produktion. Det blev i forhold til sagen om perioden Eocæn termisk Extreme (PETM) af omkring 56 millioner år siden.


Under PETM, er en stor mængde af kuldioxid udledt i atmosfæren, forårsager global temperatur til at stige fra 5 grader Celsius til 8 grader Celsius. Globale temperaturer nåede omkring 23 grader i myldretiden - omkring 7 grader Celsius højere end nuværende. Den nuværende klima forandring model viser, at medmindre vi betydeligt reducere mængden af drivhusgasser indsprøjtes i atmosfæren, globale temperaturerne vil stige med omkring 4 grader Celsius.

image

Rapporten sagde, at årsagen til de høje CO2-emissioner i PETM perioden er uklart. Men forskere anslår, at mellem 3.000 og 20.000 år, kulstofemissioner har ophobet mellem 3.000 og 700 milliarder tons.


Under PETM, polakkerne er stort set fri for is, og tilstrømningen af kuldioxid og de skyhøje globale temperaturer kan føre til udbredt udryddelsen af det marine miljø. Det forårsager også landdyr bliver mindre og vandrer nord til en lavere temperatur klima.

image

Forskere bruger ofte PETM som en model for hvad der kan ske i fremtiden for jordens klima.


I den seneste undersøgelse opfundet forskere en metode til at sammenligne aktuelle CO2-emissioner med CO2-emissioner under PETM på samme tidsskalaen. Resultaterne af undersøgelsen viser, at de nuværende udledning af kuldioxid er 10 gange emissionerne under PETM. Forskere anslår, at hvis CO2-emissioner følger den aktuelle bane, vi muligvis at nå CO2-niveauer aldrig nået siden PETM i 140 år og 300 milliarder ton kuldioxid ved 2159. Af 2278, vil CO2-emissioner overstiger 700 milliarder tons.


Den første forfatter af undersøgelsen, Philip Gingerrich af University of Michigan, sagde i en erklæring: "For mig, det virkelig gjorde mig klar over, hvor hurtigt og hvor meget vores mennesker producerer kulstof." Han sagde: "du og jeg vil ikke leve i 2159, men det tager kun fire generationer."


Lavida de Santis, en palæontolog på Vanderbilt University, der ikke var involveret i undersøgelsen, sagde i en erklæring: "vi er i stand til hurtigt nå den opvarmning niveau af PETM i de næste par hundrede år. Sandheden er forfærdeligt,"sagde han. "Ikke kun er 100 år senere, det vil tage lang tid for kuldioxid tilbage til Jordens skorpe. Dette er ikke en kortsigtet hændelse."


Som led i 2015 Paris-aftalen besluttede lande rundt om i verden at begrænse udledningen af drivhusgasser med henblik på at holde klimaet opvarmning under 1,5 grader Celsius ved udgangen af århundredet. En rapport udgivet af det Mellemstatslige Panel om klimaændringer i oktober sidste år viste imidlertid, at lande forventes at nå disse mål.


En rapport fandt i december sidste år også, at globale kulstof-emissioner nået en all-time high i 2018, med en anslået årlig stigning på 2,7%.