Tvungen Landing

- May 16, 2018-

blob.png

   Piloterne på en kinesisk PASSAGERFLY lavet en emergency landing efter en cockpit forrude blev flået ud i luften.

 

To besætningsmedlemmer på Sichuan Airlines flight blev såret, da flyets vindue blæste som det cruisede på 32.000 ft med 119 passagerer om bord.

 

"Der var ingen advarselstegn. Pludselig, forruden lige halvtosset og lavet et højt brag. Den næste ting jeg ved, min co-piloten havde været suget halvvejs ud af vinduet,"Liu Chuanjian fortalte Chengdu Economic Daily efter at foretage en nødlanding.

 

Den jet flight control enhed blev stærkt beskadiget af den resulterende pludseligt dekompression. Nogle dele af systemet var efter sigende suget ud af den gabende vindue, hvilket tvang piloterne til at flyve manuelt før landing af PASSAGERFLY sikkert på den sydvestlige kinesiske byen Chengdu.

 

Billeder udgivet på kinesiske sociale medier viste, at flyet mangler ét af dens cockpit windows og skader på sin cockpit kontrol.


En pilot, menes at have været flyets første officer, lidt ridser og en forstuvet taljen under mandag morgen drama.

 

Et kabinebesætningsmedlem blev også såret i afstamning, sagde Civil Aviation Administration af Kina (CAAC).


Flyvning, Sichuan Airlines 3U8633, havde forladt den centrale kinesiske byen Chongqing for den tibetanske hovedstad, Lhasa. Der var 128 mennesker, 9 af dem var besætning om bord.


Ifølge flight tracking hjemmeside FlightRadar24, var fly en Airbus A319.

 

En Airbus talskvinde, selskabet ville yde nogen støtte CAAC og Sichuan Airlines har anmodet om.


Flyselskabet sagde på sin officielle Weibo-konto flyvningen havde oplevet en "mekanisk svigt", gav men ingen yderligere detaljer.    Det sagde det havde skiftet passagerer til et andet fly til at fortsætte deres rejse til Lhasa.

 

Et regionalt flyselskab med hovedkvarter i Chengdu, Sichuan Airlines driver hovedsagelig indenrigsruter men også flyver internationalt til lande, herunder Japan, Canada og Tjekkiet.

 

Luften hændelser, der involverer revnede forruder ske temmelig regelmæssigt, ofte på grund af fugl eller lynnedslag, men det er sjældent, at hele vinduet til at komme ud.


I 1990, blev British Airways pilot suget delvist ud af vinduet kabine efter hans fly forruden blæste på 23.000 fødder. Han overlevede den hændelse, der fandt sted på en BAC-111 jet.


I April en motor på en Southwest Airlines flight blæste og knust en kabine vindue, dræbe en passager, der var trukket dels gennem åbningen.

 

På maj 3 lavet et andet sydvest fly en emergency landing efter en kabine vinduesrude krakket i flyvningen.

 

blob.png