Indendørs havearbejde: hvordan man dyrker dine egne grøntsager indendørs

- Mar 14, 2019-

Indendørs havearbejde: hvordan man dyrker dine egne grøntsager indendørs

Vi spurgte en langsigtet havearbejde ekspert, hvordan man får en vellykket frøplante. Der er ingen tid til at vokse sådan her.


Hvis du bare ikke kan vente på vejret at varme op og starte havearbejde, vær ikke bange. Indendørs havearbejde er en fantastisk måde at spare penge på og få hovedet til at starte din sommerhave. Vi konsulterede en lang tid havearbejde ekspert for hendes bedste råd.

En hurtig tør! Det er stadig koldt udenfor, og nogle af os står stadig over for trusselen om vinterstormene. Men foråret kommer, og nu er det den bedste tid at plante og plante haver indendørs.


Indendørs havearbejde er ikke bare en god hobby for de sidste par kolde uger før sommeren. Ved at plante planter indendørs kan du få et spring i sommerens vækstsæson, og når det varme vejr kommer, kan du være den første person i byen for at have friske grøntsager og blomster.


For det andet, vælg din plante og køb frø. Hjemmet og havecentret sælger mange frø. Men Melinda Myers, en gartner i Milwaukee og forfatter af mere end 20 havebrugsbøger, siger, at du kan få flere planter online eller via mail.


Hun sagde: "Nogle mindre kendte eller mindre populære planter eller nyere sorter er ikke tilgængelige i butikkerne, så du skal starte med frø." Med frøene kan du få hvad du vil. Myers sagde, at gartnere bør drage fordel af online eller postordre for at købe noget unikt, i stedet for at købe let at finde radiser eller roser, der bæres i hvert familiecenter.


Frø er billigere end planter, så du vil spare penge, men emballagen kan indeholde flere frø, end du har brug for. I dette tilfælde sagde Myers, ophold nogle indtil næste år. Eller plant dem alle, og udveksl kimplanter med venner, når du transplanterer udendørs.

3. Gøre, købe eller genbruge containere Når du planter frø indendørs, kan enhver mængde ting være en god beholder. Størrelsen af den tomme yoghurtbægre er perfekt, ca. 2 cm firkantet, 2 til 3 inches dyb. Myers kan også lide at løse avisen løst på en 2,5-tommers tyk stav, presse den nederste ende af avisen sammen for at danne en bund og derefter fjerne stokken og fylde avisbogen med pottemassen. Dette gør transplantationen let, fordi hele papirbeholderen er bionedbrydelig og kan placeres i haven. "Dette er en måde at genbruge og genbruge," forklarede hun. Brug altid en beholder, der tillader overskydende vand at dræne. Hvis rødderne er placeret i overskydende vand, vil de rådne. Så hvis der ikke er nogen rod i beholderen, skal du åbne et hul i beholderen.

Det er også effektivt at genbruge de vaser, der blev købt sidste år, men vaserne skal først rengøres for at dræbe bakterier eller sygdomme, der kan skade planterne. En del af blegemiddelet blandes med ni dele vand og beholderen nedsænkes i opløsningen. Derefter suges eller skylles beholderen med vand. "Dette har en desinficerende virkning på sygdommen, så du skal starte med noget rent," sagde Myers. Myers kan også lide koengurk, som, som navnet antyder, er beholdere fremstillet af komposteret koemuls. Ligesom avisbeholdere, når de skal transplanteres, kan de gå til udendørs have.

Fire Give indendørs have placering Find et bekvemt sted for haven i huset. Når frø først sås, er varme vigtigere end lys. Myers sagde, at du kan begynde at plante på et varmt sted, der ikke behøver at tændes. Men når kimplanterne går gennem jorden, har de brug for lys.


Du kan så i hjørnet af kælderen eller endda foran et stort vindue, der gør det muligt for meget sollys at komme ind for varme. Men hvis vinduet er ventileret, skal du vælge et andet punkt, og frø og løg fungerer bedst i varm jord. Når plantene er synlige, kan du flytte dem til et lyst sted under kunstigt lys. Eller endnu bedre, et punkt, der modtager sollys og kunstigt lys.


5. Forbered jorden og plant den på det rette tidspunkt.


For indendørs haver er det meget nemmere at forberede den perfekte jord end den udendørs have, fordi det rum du har at håndtere er meget mindre. Brug frøet til at starte eller aseptisk blande højre ud af posen.


De fleste frøpakker fortæller dig, hvornår du skal plante dem efter din region eller den gennemsnitlige frost sidste forår. Hvis du ikke er sikker, spørg din lokale gartner. Hvis planter vokser for store indendørs, vil de sandsynligvis begynde at vokse hurtigt, og de vil blive stresset, når de transplanteres. Men hvis du starter for sent, vil planterne ikke modne indendørs.


Igen, når dine planter begynder at vokse, transplantere dem ikke for tidligt. Myers sagde: "Vi er alle ivrige efter at starte arbejdet, men hvis du flytter for tidligt, støder på frost eller jorden er for kold, vil alt arbejde du gør, mislykkes, fordi jorden ikke er varm nok."

Seks smarte vand Den sværeste del af indendørs havearbejde er at give planterne den rigtige mængde vand i stedet for overvanding. "Det er næsten umuligt at vandt vandet ordentligt, så afløbshullerne i beholderen er afgørende," sagde Myers og tilføjede, at hun nogle gange bruger en sprøjteflaske til at vandne de nyligt podede frø. Du har brug for tilstrækkeligt vand til at fugte jorden uden at vaske frøene væk. "


Kontroller jordens fugt hver dag. Hun sagde: "Jorden du vil have, er omtrent den samme tykkelse som svampen, der er skruet ud." "Sæt fingrene i jorden er en hurtig måde at fortælle om det har nok vand, det skal holdes fugtigt, så rødderne kommer ned. Tag beholderen med en fugtig avis eller plast for at holde det varmt. Når planten invaderer jorden, skal du fjerne låget.

Syv lys op Selv planter, der modtager naturligt lys, kan drage fordel af kølige og varme fluorescerende lys. Myers sagde: "Hvis du bruger lyset fra en pære til at supplere naturligt lys, fungerer det bedst." "Dette giver dig et helt spektrum af lys." Hun anbefaler at bruge fuldt spektrum CFL og LED til mere energieffektiv kunstig belysning.


Placer et 6-tommers kunstigt lys på planten. Myers sagde: "Enten vokser beholderen, når planten vokser, eller lampens lysstyrke øges." "Derfor sætter gartnere ofte lysene på kæden."


Myers sagde, at indbundne gartnere lægger aluminiumsfolie eller whiteboard på overfladen omkring beholderen for at afspejle lys. Dette gør det muligt at reflektere lyset til planterne for at maksimere lyset.